EN

REPORTAGES

' .

 

 

Vandaag praten we verder met Anya in een leuk interview over kansen en mogelijkheden van small designer business. We zijn op weg naar de markt en gaan eerst het Podil ditrict in. Dit zijn oude straten met oude stenen straten vol met authentieke winkels, designers en restaurants. Uiteindelijk kom je via een steile weg uit in het vlakke deel aan de rivier de Dnjepr.

 

mirabelle card


Langs de winkels lopend zijn we op weg naar een grote markt waar diverse designers vooral kleding en fashion items verkopen. We spreken met Anya lang over de mogelijkheden van deze designers. Haar hart ligt duidelijk bij deze kleinere bedrijven en de kansen die deze kwalitatieve en trendy designers hebben. In het interview een leuk fragment uit dit gesprek. Toverworden zijn op maat gemaakt, kwaliteit, fasion en kansen!
Mijn fascinatie bestond hieruit: vaak krijg ik van tegenstanders van het referendum en akkoord te horen dat alleen grote bedrijven gaan profiteren van een associatie tussen de EU en Oekraine. Dit omdat de Oekraiense bedrijven ouderwets zouden zijn en zij niet opkunnen tegen de kwaliteit en de voorsprong in techniek. Niets is minder waar, zo vond ik uit na ons gesprek. Juist doordat kapitaal moeilijk te verkrijgen is worden mensen in hun marketing, financiering en producten enorm creatief. Simpelweg omdat je daartoe wordt gedwongen als je je product succesvol in de markt wil zetten.

 

bright inside


Zoals ikzelf gezien en geconstateerd heb resulteert dit in een breed scala van zeer succesvolle en modieuze designershops die ook in het buitenland echt populair zijn. Het verschil in originaliteit is echt wel te zien en ook de social media en de mogelijkheden tot maatwerk hebben me oprecht verbaasd! In Kiev huist erg veel talent en creativiteit. Juist door het associatie akkoord met elkaar kunnen bedrijven makkelijker exporteren, zijn er minder douane regels en ontstaat minder bureaucratie.

 

Capture Pyjama design


Het MKB zorgt voor banen, veel banen en voor originele bedrijven. Juist als in Noord Italie of Nederland is dit voor Oekraine een goede stap. Juist door een akkoord wordt ondernemerschap gestimuleerd. In het jonge verleden was ondernemerschap niet gewoon. Zoals we weten kan het MKB en kleinere bedrijven de motor van de economie worden. Wat is hier voor nodig: het wegnemen van barrieres, uitzicht op een mooie sterke toekomst en het toegankelijk maken van nieuwe markten. Het associatie akkoord zorgt hiervoor. Een van de redenen om JA te stemmen.

 
Anya attendeerde mij op de volgende bedrijven die mooie goede kwaliteit leveren en originele producten maken:
http://mirabella.com.ua
www.tricotage.com.ua
www.sndct.com
http://kachorovska.com
http://glassgarden.com.ua
http://bright-inside.com.ua


Kijk ook eens op onderstaande link, dit is een artikel uit ELLE UA over succesvolle designer artikelen en bedrijven voornamelijk in Kiev gevestigd:
http://elle.ua/moda/fashion-blog/10-stilnyih-veschey-ot-ukrainskih-brendov-kotoryie-stoit-kupit-pryamo-seychas/

 glass1