EN

Oekraiense wijn als global trend


In dit artikel gaan we in op global trends. Wat we in de wereldsteden zien tegenwoordig is een veelheid van gelijke trends, baarden, hardlopen, koffie, uit eten gaan, biologisch eten. Tijdens onze trip naar Kiev kwamen we in een prachtig restaurant terecht: Portata Kartata. Op advies van de ober werd er een prachtige wijn uit Oekraine zelf geserveerd. Wij waren aangenaam verrast door de smaak en het kaliber van de wijn. In het licht van het referendum toch weer een voorbeeld hoe ook het middenbedrijf profiteert van handel met het westen.

Vandaag gaan we naar het Lavra. Hiervoor neem je de metro en eindig je bij het Arsenalna station. Station Arsenalna ligt 102 meter onder de oppervlakte en is daarmee het diepste metrostation ter wereld. Daarom toch even een kort filmpje vanaf de eindeloos lange roltrappen.

As any other major capital cites, Kiev has to offer a lot qua dining out and nightlife attractions. As popular as elsewhere French, Italian or Japanese restaurants are here well to find and the quality is outstanding. But next to it all the popular choices, Kiev restaurateurs and chefs look into the kitchens of its neighbours.

Tijdens een van de interviews zijn we uitgenodigd mee te gaan naar een tentoonstelling in het Arsenalna Museum in Kiev om daar verder te praten over het heden en het verleden. Omgeven door prachtige kleurrijke schilderijen in deze mooie industriele hal van het voormalig arsenaal was dit een ideaal moment om over Oekraiense cultuur en de artiest Maria Prymachenko te praten.