NL

REPORTAGES

' .

 

 

Een gesprek met Nastya over hervormingen binnen de centrale bank.Nog een concrete maatregel die voortvloeit uit afspraken tussen de EU en Oekraine. Ze legt exact uit hoe het werkt.

Het gesprek dat ik met Nastya voerde over anti corruptie maatregelen zoals het Prozoro programma is uitgebreid na te lezen in interview 3. In deze aflevering praat ik in deel II van hetzelfde interview verder over concrete hervormingen in het land.

Logge instituten

Net als corruptie horen we veel over logge instituten en instellingen, wederom vroeg ik haar om dan een voorbeeld te geven van een daadwerkelijke actie om dit tegen te gaan. Voor mij was het trouwens ongelooflijk dat ik in het gesprek enorm veel voorbeelden hoorde van maatregelen die de afgelopen jaren al zijn doorgevoerd. Voor een ex-soviet republiek gaan de hervormingen veel sneller dan men hier in de politiek en de media doen voorkomen. De jonge generatie is er echt alles aan gelegen om zaken voorgoed te veranderen.

In mijn vervolggesprek met Nastya sprak ik over zo’enorm log instituut: De Centrale Bank van Oekraine. Er werkten daar 12.000 mensen en de hoge posities waren keurig verdeeld onder familieleden en vrienden van vrienden. Inefficientie was het business model waardoor veel werk werd gecreëerd dat eigenlijk overbodig was.

Hervormingen binnen de Centrale Bank

Een hervorming is in gang gezet door de nieuwe overheid een aantal jaren geleden. Allereerst werd er een nieuw hoofd aangesteld: Valeriya Gontareva. De benoeming van een vrouw aan het hoofd van de centrale bank was al controversieel, iemand die niet uit het oude systeem kwam was al helemaal ongehoord.

facade national central bank ukraine 24080109

 

Organisatie en ontslag

Haar programma bestond uit meerdere onderdelen. Allereerst besloot zij de organisatie in kaart te brengen. Gewoon analyseren wie wat doet en op welke afdeling. Dit was een ongehoorde stap in Oekraine. Al gauw bleek dat vele taken onduidelijk waren en er veel te veel mensen op dezelfde posities waren benoemd. Een paar jaar verder zijn er al duizenden mensen minder werkzaam en werkt de centrale bank echt een stuk efficienter.

Uiteraard is dat een pijnlijke maatregel doordat er ontslagen vallen. De hele bedoeling van de hervorming is dat er door verregaande marktwerking in het hele land veel nieuwe banen bijkomen, verder moet worden gesteld dat juist overbodige taken zijn geschrapt waar mensen overbetaald kregen voor onduidelijke taken.

Daartegenover stond dat er veel ambitieuze en jonge mensen zijn binnegehaald en een kans hebben gekregen die echt verandering kunnen bewerkstelligen.

Technologie

Een volgende stap in de re-organisatie was de technologische. Bijna alles ging nog op papier. Nu worden stap voor stap elektronische systemen ingevoerd die ook voor de commerciele banken de interactie met de centrale bank veel makkelijker maken en als gevolg werkt alles efficienter en worden er minder fouten gemaakt.

Deze twee voorbeelden geven aan hoe in korte tijd enorm veel kritische stappen worden gezet om land en overheid te hervormen. Eigenlijk ben ik verbaasd hoe ontzettend snel de hervormingen worden doorgevoerd en de jonge generatie haar kansen echt benut.

Oligarch banken

Een interessant onderdeel van de re-organisatie door mevrouw Gontareva was het opschonen van onnodige banken. Veel oligarchen in het land en Kiev hadden in het verleden hun eigen banken opgericht om eigen geld weg te zetten en om eigen geldstromen te controleren. Zij waren zichtbaar als gewoon commerciele banken zonder die taak daadwerkelijk te vervullen. Deze banken werden echter wel in stand gehouden door de centrale bank. Door de hervormingen binnen de centrale bank werden onnodige en niet transparantie banken geroyeerd.

ils 0249

 

Hervormingen zijn vaak voor ons niet zichtbaar. Achter de schermen gebeurt veel en misschien is niet iedereen blij met bepaalde maatregelen. Het is een lange en moeizame weg te gaan maar zaken veranderen. Dit proces is niet te stoppen. Met of zonder akkoord gaat Oekraine de westerse normen omarmen.