NL

Oekraiense wijn als global trend


In dit artikel gaan we in op global trends. Wat we in de wereldsteden zien tegenwoordig is een veelheid van gelijke trends, baarden, hardlopen, koffie, uit eten gaan, biologisch eten. Tijdens onze trip naar Kiev kwamen we in een prachtig restaurant terecht: Portata Kartata. Op advies van de ober werd er een prachtige wijn uit Oekraine zelf geserveerd. Wij waren aangenaam verrast door de smaak en het kaliber van de wijn. In het licht van het referendum toch weer een voorbeeld hoe ook het middenbedrijf profiteert van handel met het westen.

Vandaag gaan we naar het Lavra. Hiervoor neem je de metro en eindig je bij het Arsenalna station. Station Arsenalna ligt 102 meter onder de oppervlakte en is daarmee het diepste metrostation ter wereld. Daarom toch even een kort filmpje vanaf de eindeloos lange roltrappen.

Net als in de andere hoofdsteden van de wereld Kiev heeft veel aanbod om goed uit eten te gaan of om jezelf onder te dompelen in het nachtleven van deze metropool. Net als in andere steden vindt je hier in Kiev populaire restaurants met Italiaanse, Japanse en Franse cuisine. De kwaliteit echt fantastisch en de chefs uitstekend. Naast deze populiere keuzes omarmen de chefs en restauranthouders in Kiev de smaken van de buurlanden.

Tijdens een van de interviews zijn we uitgenodigd mee te gaan naar een tentoonstelling in het Arsenalna Museum in Kiev om daar verder te praten over het heden en het verleden. Omgeven door prachtige kleurrijke schilderijen in deze mooie industriele hal van het voormalig arsenaal was dit een ideaal moment om over Oekraiense cultuur en de artiest Maria Prymachenko te praten.