NL

 In English: Georgian taste in Kiev in modern ambiance.

 

Net als in de andere hoofdsteden van de wereld Kiev heeft veel aanbod om goed uit eten te gaan of om jezelf onder te dompelen in het nachtleven van deze metropool. Net als in andere steden vindt je hier in Kiev populaire restaurants met Italiaanse, Japanse en Franse cuisine. De kwaliteit echt fantastisch en de chefs uitstekend. Naast deze populiere keuzes omarmen de chefs en restauranthouders in Kiev de smaken van de buurlanden.

Puri bread
Photo: 1 Puri bread

 

We hebben onze vrienden gevraagd ons mee te nemen naar een populair restaurant waar de Kiev chique graag naar toe gaat. Ze hebben voorgesteld ons mee te nemen naar een Georgisch restaurant met het meest geweldige vers gemaakte eten met originele recepten en wijnen om van te dromen. Onze verwachting was in eerste instantie dat het restaurant folky zou zijn maar niets was minder waar.

Met de taxi werden we naar Shoti vervoerd. Het restaurant ligt gelegen in het trendy en upcoming Lipki district. Het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen met een grote gallerij opening in het midden zodat er een geweldig ruimtelijk gevoel ontstaat. Het interieur is modern en minimalistisch met een enorme oven op de begane grond. Onze aandacht ging direct naar de modern ontworpen klei-oven waar traditioneel Georgisch brood wordt bereid: Puri.

 

Puri bread clay oven
Photo: Puri bread clay oven

Onze gastvrouw vertelde ons dat op de muren beroemde gedichten staan in de Georgische taal. Het gedicht over “De ridder in Panter’s” heeft meer dan 6500 regels en bedekt makkelijk alle muren in het restaurant. Ik moet u bekennen dat we de ober niet hebben gevraagd het gedicht voor te lezen..

 

In the restaurant
Photo: In the restaurant

Het eten was tradioneel bereid volgens originele en recepten, was verse en eenvoudigweg geweldig. Het was de eerste keer dat we Khachapuri hebben geprobeerd, een warm brood met vers gesmolten kaas. (feta achtig), kruiden en vlak voor het eten door de ober voorgemixt met een Yolk.

 

khachapuri and selection of meat
Photo: Khachapuri & Photo: Selection of meat

 

Hierna heben we Khinkali, Georgische tortellini of dumplings gevuld met lamsvlees met een sterke bouillon en komijnsmaak. We hebben ook geleerd hoe deze dumplings “uit te zuigen” zonder alle bouillon te verliezen.

 

Khinkali
Photo: Khinkali

Het Shoti restaurant biedt een gevarieerd programma van diverse hapjes als dips, vleeswaren en vis. Het wordt echt aanbevolen om het restaurant op lege maag te bezoeken. De porties zijn groot en en de menukaart is lang. Sommige tafels besluiten zelfs de hele kaart te bestellen....

If you order all
Photo: If you order all...

SHOTI. The Georgian restaurant
Kyiv, 9 Mechnikova st.
+380 44 33 99 399
open: 12 p.m. - 11 p.m.
http://www.gusovsky.com.ua/en/?page_id=21